Най-малко 21 палестинци са загинали, а над 80 са ранени

...
Най-малко 21 палестинци са загинали, а над 80 са ранени
Коментари Харесай

След ракетен обстрел: Жилищни сгради са рухнали тази сутрин в Газа, над 20 палестинци са загинали

Най-малко 21 палестинци са починали, а над 80 са ранени след рухването на жилищни здания в следствие от масиран ракетен обстрел рано тази заран в Ивицата Газа от страна на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ). Ударите са били нанесени по здания в град Хан Юнис, в югоизточната част на Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 583
Сред жертвите, с изключение на дами и деца, има и 8-членно семейство, твърди палестинската осведомителна организация УАФА.

От Израел потвърдиха, че е имало ракетен обстрел, само че той е бил против цели и обекти на терористичната формация „ Хамас “.

Изтребители нападнаха повече от 100 позиции и убиха член на палестинската формация, за който се твърди, че е взел участие в нападението на „ Хамас “ на 7 октомври. Бомбардирани са тунел, оръжейни хранилища и десетки командни центрове. Освен това при ориентирана офанзива против град Газа е било ликвидирано поделение на „ Хамас “, оповестиха от ЦАХАЛ.

Съоръжения и оръжия на групировката са били унищожени в джамия северно от град Джабалия, която съгласно Израел е била употребена като бдителен пункт и зона за подготовка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР