Най-малко 200 единици турска военна техника, включително бронирани машини и

...
Най-малко 200 единици турска военна техника, включително бронирани машини и
Коментари Харесай

Поне 200 турски танкове и БТР-и пресекли днес границата със Сирия

Най-малко 200 единици турска военна техника, в това число бронирани машини и танкове, са пресекли през днешния ден границата със Сирия, заяви арабскоезичният ефирен канал " Ал Арабия ", представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че колоните с бойна техника се движат към провинциите Идлиб и Алепо. Посочва се също, че командването на турските сили е оповестило за военна зона региона на автомагистралата, свързваща сирийските градове Алепо и Латакия.

По-рано през днешния ден панарабският вестник " Аш Шарк ал Аусат " заяви в електронното си издание, че през контролно-пропусквателен пункт Кафр-Лусейн в северната сирийска провинция Идлиб е минала колона от минимум 40 бронирани машини и танкове на турската войска.

ТАСС напомня, че на 28 януари през същия пункт в Сирия е влезнала друга военна колона на турската войска от 30 военни машини, в това число 12 бронирани.

Телевизия " Ал Маядин " заяви по-рано, че подразделения на сирийската войска са обкръжили от три страни бдителен пост на турската войска в село Маар Хатат в югоизточната част на Идлиб. На 23 декември бе блокиран различен турски бдителен пост в същата провинция, ситуиран в Сарман, напомня ТАСС.

Сирийската войска стартира нахлуване в Идлиб на 19 декември предходната година и си върна контрола над 46 обитаеми места в южната и източната част на провинцията на територия от 320 кв. км. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР