Най-малко 20 души са загинали при експлозия, ударила джамия в

...
Най-малко 20 души са загинали при експлозия, ударила джамия в
Коментари Харесай

20 загинали при атентат в джамия в Кабул

Най-малко 20 души са починали при детонация, блъснала джамия в афганистанската столица Кабул. Имамът на джамията е измежду убитите. Атентатът е бил осъществен по време на вечерна молитва в сряда, заяви " Ройтерс ".

Полицията съобщи, че има доста жертви, само че не посочи какъв брой тъкмо са те. Служител на талибанското разузнаване сподели пред Ройтерс, че до 35 души може да са били ранени или убити и броят им може да нарасне още повече. Други издания цитират неидентифициран чиновник, съгласно който броят на починалите е 20.

Свидетели споделиха, че мощната детонация е била чута в северен квартал на Кабул , като е счупила прозорците на околните здания. На място са пристигнали коли за спешна помощ.

" Ислямска страна " пое отговорност за втори атентат в Кабул

При атентата на оживена улица в западната част на афганистанската столица са ранени минимум 22 -ма души

Представител на талибанското разузнаване заяви, че детонацията е избухнала в джамия измежду богомолците в региона Кхайр Хана в столицата на Афганистан.

Разузнавателни екипи са на мястото на гърмежа и следствията не престават.

Припомняме, че това е поредна офанзива в Кабул за месеца. На 6 август групировката " Ислямска страна " пое отговорност за втори атентат в Кабул. Най-малко 22-ма души бяха ранени при бомбения атентат на оживена улица в афганистанската столица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР