Най-малко 19 души бяха убити и 50 бяха ранени при

...
Най-малко 19 души бяха убити и 50 бяха ранени при
Коментари Харесай

Адът се завърна в Кабул! Десетки загинали и ранени след взривове и стрелба в болница

Най-малко 19 души бяха убити и 50 бяха ранени при нахлуване на болница в Кабул във вторник, сподели чиновник на здравното министерство, откакто талибаните потвърдиха два гърмежа и очевидец заяви за престрелка.

„ Деветнадесет мъртви тела и към 50 ранени са откарани в лечебни заведения в Кабул “, сподели служителят, който изиска да не бъде назван, пред Агенция Франс Прес.

Нападението против болница в Кабул е осъществено от бойци на терористичната формация " Ислямска страна ", оповестява локалната осведомителна организация Bakhtar, представена от БГНЕС.

По данни на организацията един от членовете на групата се е взривил на входа на болничното заведение, а няколко други терористи са влезнали в постройката и оказват опозиция на талибаните.

Очевидец описа, че група терористи е влезнала в постройката на болничното заведение в Кабул, където са избухнали детонациите и е имало конфликти с талибаните.

Говорителят на талибаните Билал Карими съобщи, че пред болничното заведение в Кабул е имало две детонации. Говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Кари Саид Хости съобщи, че при детонацията пред болничното заведение в афганистанската столица има починали или потърпевши. На мястото на случая са пристигнали специфични сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР