Най-малко 13 души са загинали при протести срещу присъдата за

...
Най-малко 13 души са загинали при протести срещу присъдата за
Коментари Харесай

В Индия става страшно! Кръв се лее на протести срещу присъда за изнасилване на гуру

Най-малко 13 души са починали при митинги против присъдата за обезчестяване на известен набожен водач в Северна Индия, оповестява Би Би Си. Жертвите се счита, че са последователи на гуруто Гурмеет Рам Рахим Сингх. Разгневените последователи се бунтуват в град Панчкула, покрай Чандигар. Има информации за многочислени вандалски прояви. Най-малко две жп гари са били подпалени.

Последователите на гуруто също по този начин са разбивали коли и са запалили микробуси на медии.

Сингх, който твърди, че има милиони почитатели, беше приет за отговорен в изнасилването на две дами в седалището на своята фракция, известна като Дера Саша Сауда, през 2002 година

Повече от 200 хиляди от неговите почитатели са се били настанили в региона на Чандигар преди произнасянето по-рано през днешния ден на присъдата.
Хиляди чиновници на армията, полицията и паравоенни сили бяха ситуирани в региона. Те са употребявали сълзотворен газ и водни оръдия против тълпата, с цел да се опитат да възстановят реда.

Най-малко дузина души са били ранени в града.

Наложен е бил полицейски час в няколко региона на града и целия щат Пенджаб.

Междувременно, насилието също по този начин се е популяризирало чак до столицата Делхи, където два влака са били подпалени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР