Най-малко 13 души са убити при бунт в затвор в

...
Най-малко 13 души са убити при бунт в затвор в
Коментари Харесай

Най-малко 13 души са убити при бунт в затвор в Мексико

Най-малко 13 души са убити при протест в затвор в Северно Мексико, оповестиха управляващите, представени от АП.

Говорител на държавното управление разясни, че протестът е зародил в затвор в щата Нуево Леон и има възможност броят на починалите да се усили, защото 8 души са тежко потърпевши.

След няколкочасови опити за договаряния, приключили с неуспех, полицията е била принудена да употребява мощ, с цел да отбрани живота на надзирателите и пандизчиите.

Говорителят разясни, че управляващите са видели през мониторите, че минимум един пандизчия е бил погубен и надзиратели са били взети за заложници . Също надзирателите са били бити на покрива.

Ако не бяха взели тези решения, щяхме да приказваме за повече починали , разясни представителят.

Проблемите почнали в понеделник вечерта, когато една от 6-7 банди в пандиза почнала да стачкува. Демонстрацията завършила, само че във вторник сутринта зародили конфликти, довели до убийството и изгарянето на пандизчия. Първоначално полицията се пробвала да поеме надзор, само че била изправена пред към 150 пандизчии, които атакували с железни и гумени предмети.

Няма починали надзиратели при насилието , само че един служител на реда е тежко потърпевш.

В пандиза е имало 4000 пандизчии против 300 надзиратели.

Най-малко двама души са убити.

През февруари 2016 година в различен затвор в същия щат починаха 49 души при конфликти сред две фракции на картела " Зетас ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР