Сблъсък на стадион в Мадагаскар остави 12 убити

...
Най-малко 12 души са били убити при сблъсък на публика
Коментари Харесай

Най-малко 12 души са били убити при сблъсък на публика на стадион в столицата на Мадагаскар Антананариво, каза премиерът Кристиан Нцай.

Още 80 души бяха ранени по време на церемонията по откриването на Игрите на островите в Индийския океан на стадион Махамасина.

„Имаше много хора на входа“, каза представителят на Червения кръст Анца Мирадо пред агенция AFP.

Президентът Андри Раджоелина, който беше на стадиона , каза, че това е „трагично събитие“, като призова за минута мълчание.

Съобщава се, че стадион Махамасина - с капацитет от близо 41 000 - е бил препълнен със зрители.

Появиха се кадри, показващи множество ранени хора, седнали замаяни на земята. Виждат се и други жертви, изнасяни от стадиона.

Създадени през 1977 г., Игрите на островите в Индийския океан са многоспортно събитие, което за първи път се провежда на всеки четири години.

Участниците са островните нации и териториите на Коморските острови, Мадагаскар, Мавриций, Сейшелите, Малдивите и Реюнион.

През 2018 г. един човек загина и близо 40 други бяха ранени при сблъсък в Mahamasina преди началото на футболен мач Мадагаскар-Сенегал.

През 2016 г. двама души бяха убити и около 80 бяха ранени при експлозия на граната на същото място по време на честването на националния празник на Мадагаскар. Експлозията стана по време на безплатен концерт.

Две години по-рано експлозия на граната уби малко дете и рани няколко други хора пред същия стадион.

< h2 class="ssrcss-q4zz1q-StyledHeading e10rt3ze0">
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР