Най-малко 11 цивилни са загинали при атаките срещу 10 украински

...
Най-малко 11 цивилни са загинали при атаките срещу 10 украински
Коментари Харесай

Ядрена опасност в Украйна след масиран руски обстрел около АЕЦ “Запорожие”

Най-малко 11 цивилни са починали при офанзивите против 10 украински района

Опасения за нуклеарната сигурност в Украйна след следващия масиран съветски обстрел тази нощ, засегнал и региона към АЕЦ “Запорожие ”.

От Киев предава кореспондентът на " Скай Нюз " - Стюарт Рамзи, представен от.

Украинските военновъздушни сили оповестяват, че са свалили 34 от изстреляните минимум 81 ракети. Те са били ориентирани главно против енергийна инфраструктура – ясно е, че задачата е да се наруши естественото действие на страната и да се деморализират хората.

Най-малко 11 цивилни са починали при офанзивите против 10 украински района. Сред ударените са жилищна постройка в западния град Лвов. Одеса остана без ток, половин Киев – без топлоподаване, а Харков – и без вода.

За няколко часа беше прекратена и връзката сред окупираната АЕЦ “Запорожие ” и украинската енергийна система. В централата заработиха аварийните дизелови генератори.

“От нас се чака да се грижим за нуклеарната сигурност, а ние хвърляме зарове. Ако позволим това да продължи, един ден шансът ни ще свърши. Призовавам всички в тази стая – трябват ни незабавни дейности ”, сподели генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси.

Международната организация за атомна сила за следващ път прикани за неотложно основаване на предпазена зона към централата.

Латвия стартира да изпраща иззети от пияни водачи коли в помощ на украинските медици и военни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР