Най-малко 103 души са загубили живота след експлозиите близо до

...
Най-малко 103 души са загубили живота след експлозиите близо до
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха Иран: Най-малко 103 убити, Раиси осъди „отвратителния акт

Най-малко 103 души са изгубили живота след детонациите покрай мавзолея на иранския военачалник Касем Солеймани на четвъртата годишнина от убийството му от Съединените щати, оповестяват държавните медии на Иран.
Държавните медии осведомят още, че десетки са били ранени при детонациите по време на върволица покрай джамията Сахеб ал-Заман в южния град Керман.
Президентът на Иран Ебрахим Раиси осъди гърмежите.
„ Несъмнено причинителите... на този нерешителен акт скоро ще бъдат разпознати и осъдени за тяхното непоносимо действие от способните сили за сигурност и правоприлагане “, сподели Раиси в изказване.
„ Враговете на нацията би трябвало да знаят, че сходни дейности в никакъв случай не могат да нарушат твърдата увереност на иранската нация “, добави той.
Иран разгласи четвъртък за ден на печал след двата гърмежа.
Ръководителят на правосъдната система на Иран, сподели в изказване: „ Агентите и причинителите на това тежко закононарушение безспорно ще бъдат осъдени “.
„ Отговорните служби за разузнаване, сигурност и правоприлагане са длъжни неотложно да преследват всички доказателства и причинители и да ги предадат на правосъдните органи “.
Най-малко 103 души бяха убити в сряда при две детонации покрай гроба на убития военачалник от Революционната армия Касем Солеймани, оповестиха държавни медии, в това, което публични лица нарекоха " терористична офанзива ".
IRNA заяви, че 141 души са били ранени при гърмежите, някои от които са " в сериозно положение ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР