Най-малко 10 единици бойна авиация са унищожени при поредицата от

...
Най-малко 10 единици бойна авиация са унищожени при поредицата от
Коментари Харесай

14 са вече ранените при експлозиите в Крим

Най-малко 10 единици бойна авиация са унищожени при поредицата от гърмежи в съветската авиобаза в Новофьодоровка, на анексирания от Русия Кримски полуостров, оповестиха украински представители, представени от ДПА.

" След детонациите видяхме, че е изумена съветска авиационна техника ", сподели по малкия екран представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

По думите му в авиобазата са били ситуирани съветски изтребители Су-30М и Су-24 , наред с военнотранспортни самолети Ил-76.
Руската авиобаза " Саки " бе разтърсена през вчерашния ден от детонации на няколко разнообразни места.

Руски представители споделиха, че повода е нарушаване на разпоредбите за противопожарна сигурност.

Взривовете в авиобазата са категоризирани като изключителна обстановка от общински мащаб , сподели пред публицисти през днешния ден ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, представен от ТАСС.

Наблюдатели допускат обаче, че дръзката офанзива, която се случи надалеч от фронтовата линия, е осъществена от украинци.

Украинското управление не пое директна отговорност за гърмежите, въпреки че президентският консултант Михайло Подоляк написа в Туитър: " Това е единствено началото ".

Според военни специалисти от основания в Съединени американски щати Институт за проучване на войната, съветското управление не желае да признае, че това е била украинска офанзива, с цел да резервира имиджа си . В противоположен случай Москва би трябвало да признае, че противовъздушните ѝ системи са се провалили, показва в разбор институтът.

Броят на ранените при вчерашните детонации на военното летище " Саки " в Крим набъбна на 14. Само един от ранените е настанен обаче в болница. Все още има данни единствено за един умрял . Това заяви през днешния ден пред публицисти губернаторът на полуострова Сергей Аксьонов, съобщи ТАСС.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР