„Най-лошото нещо, което Зеленски чу през последните дни? Водещ политик

...
„Най-лошото нещо, което Зеленски чу през последните дни? Водещ политик
Коментари Харесай

Медии: Орбан поиска доказателства от Зеленски, че клането в Буча не е инсценирано

„ Най-лошото нещо, което Зеленски чу през последните дни? Водещ политик от Европейски Съюз искаше доказателство от украинския президент, че военните закононарушения в Буча не са инсценирани! Реторика, която другояче идва от Кремъл. На въпрос на кореспондент на BILD Ронцхаймер дали този политик е ръководител на европейско държавно управление, Зеленски ясно отговори: Да “, написа.

Зеленски обаче отхвърли да уточни името на политика, който му е споделил: „ Покажете ни доказателства, че това не е продукция “.

В същото време съгласно източниците на става дума за унгарския министър председател Виктор Орбан.

Не е ясно къде Орбан е изразил настояването си за доказателства, след клането в Буча, защото няма доказана информация да е имало връзка сред Будапеща и украинската страна.

Ден преди този момент висши представители на Европейски Съюз посетиха Буча, след което обявиха цялостната си поддръжка за Украйна в лицето на съветската експанзия и продължаването на политиката на налагане на наказания против Руската федерация.

Трагедията в Буча

Стотици цивилни в града починаха от патроните на съветски бойци, когато Буча беше под краткотраен надзор на украинския град.

След освобождението на селището въоръжените сили на Украйна бяха очевидци на десетки мъртви тела по улиците и в обстрелвани къщи, някои от тях бяха с вързани ръце на гърба.

Впоследствие се появиха видеодоказателства за присъединяване на руснаци в бруталните репресии против украинци. Някои от жителите на Буча са разстреляни от окупаторите в придвижване - до момента в който са карали велосипедите си.

Известни са обстоятелства и за изтезания, и изнасилвания на малолетни.

Русия публично отхвърля присъединяване си, като се твърди, че това е инсценировка на „ следващата провокация “ от Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР