Най-лесният начин за намаляване на разходите в туризма е орязване

...
Най-лесният начин за намаляване на разходите в туризма е орязване
Коментари Харесай

Експерт по туризъм: Орязването на заплатите е най-лесният начин за намаляване на разходите

Най-лесният метод за понижаване на разноските в туризма е орязване на заплатите или редуциране на личен състав . Това съобщи членът на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници /АБТТА/ Даниела Стоева в ефира на „ Bulgaria ON AIR “.

Според нея туризмът в международен мащаб по принцип не се слави с високи заплати , а в страната ни обстановката е още по-сложна. По думите ѝ България се е позиционирала като евтина дестинация, като основната причина за това е презастрояването на Черноморския район. Това от своя страна е довело до прекомерно огромно предложение , което в пъти надвишава търсенето .

Даниела Стоева съобщи още, че страната ни дълго време е печелила от това, че световно туризмът е вървял нагоре. С настъпването на пандемията било открито, че браншът у нас е извънредно нестабилен на разтърсвания .

Друг отрицателен отпечатък върху туризма е оставила и войната в Украйна , която е довела до огромен отлив от немския пазар .

„ Той е обичаен за България и не приказваме единствено за морски туризъм, а и за културен и естествен “ , съобщи Стоева.

Браншът въпреки всичко има огромни упования към ревюто по туризъм , което ще се организира при започване на март в Берлин, защото това ще бъде късмет за страната ни да се показа на най-голямото ревю в света .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР