Най-лесните за отгатване през 2021 г. пароли се състоят от

...
Най-лесните за отгатване през 2021 г. пароли се състоят от
Коментари Харесай

Основни правила за създаване на силна защита с парола

Най-лесните за отгатване през 2021 година пароли се състоят от qwerty123, qwerty1, 123456, asdasd, 12345, 123456789, asdasd123, 12345678, qwerty и 123321. Това единствено удостоверява, че множеството консуматори повърхностно основават паролите си. За 2021 година процентът на комплицираните (съдържащи букви, числа и специфични символи) и процентът на дългите (повече от 10 знака) пароли остават на същото равнище, както и преди - надлежно 3.5% за първите и 16.5% за вторите. А ето по какъв начин да създадете мощна отбрана с ключова дума.

1. Паролата би трябвало да е дълга и комплицирана.
Колкото по-ценни са данните, които желаете да отбраните, толкоз по-интелигентна би трябвало да бъде паролата. Силната ключова дума стартира с 12 знака (повече е по-добре) и съдържа дребни и основни букви, числа и специфични знаци.

2. Паролата би трябвало да се съхранява на несъмнено място.
Не окачвайте стикери с пароли на видни места: преносим компютър, настолен компютър и други

3. Различна ключова дума за всяка услуга.
Използването на едни и същи пароли на разнообразни уеб сайтове и устройства значи няколкократно увеличение на риска от хакване.

4. Паролата би трябвало да се трансформира от време на време.
Честота - един път на всеки шест месеца е оптимално.

5. Информацията за възобновяване на ключова дума би трябвало да е комплицирана.
Включете многофакторното засвидетелствуване.

6. Не включвайте персонални данни в паролата
Не би трябвало да мислите, че нападателите няма да могат да схванат името на обичаната ви музикална група или името на вашата прабаба, обичаното ви ядене или името на котката - измамникът може да откри всичко тази информация и опростете процеса на хакване. Не можете да включвате в паролите данни, които са свързани персонално с вас: име, дата на раждане, телефонен номер и други

7. Не използвайте кирилица
Не се предлага да употребявате български букви, изписвайки с тях британски думи, да вземем за пример. Хакерите имат специфични речници с сходни комбинации. Освен това такива пароли могат да затруднят живота на потребителя, когато на клавиатурата няма кирилица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР