Най-компактната, но и най-стабилна бутилка за многократна употреба е дело

...
Най-компактната, но и най-стабилна бутилка за многократна употреба е дело
Коментари Харесай

Вижте какво изобретиха двама умни млади българи

Най-компактната, само че и най-стабилна бутилка за многократна приложимост е дело на българи, съобщи БНР. Зад стартъп компания DiFOLD стоят Радина Попова и Петър Захаринов, които са създали оригами бутилка.

Целта им е да изпратят нерециклируемите контейнери в предишното, с помощта на функционални и комфортни други възможности, които няма потребност да изхвърляте след първото потребление.

Изобретената от тях бутилка се сгъва като оригами до 80% от своя 750 мл размер, и влиза в дребния ни джоб без необикновен проблем. Впечатляващото е, че когато се разгъне, контейнерът остава постоянен и здрав.



„ Насочихме се към бутилката, защото това е най-универсалният артикул. Много хора към момента употребяват пластмасови бутилки за еднократна приложимост, тъй като им е по-удобно. Стандартните бутилки от алуминий, стомана или стъкло пък заемат място и по тази причина взехме решение, че най-популярното и всеобщо приложение на технологията би било бутилка, която е хем компактна, хем постоянна “, сподели пред Радио София Радина Попова.

Технологията може да се приложи на разнообразни равнища – както в всекидневието, по този начин и в логистичния бранш, където всеобщо се употребяват съдове за еднократна приложимост.

Първите оригами шишета ще доближат до своите притежатели в края на годината, а прогнозата на основателите на новата технология е, при започване на другата, към този момент да можем да ги намерим и във физическите магазини в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР