Най-късно до три месеца талибаните в Афганистан ще превземат столицата

...
Най-късно до три месеца талибаните в Афганистан ще превземат столицата
Коментари Харесай

САЩ планират евакуация на дипломатите си от Афганистан

Най-късно до три месеца талибаните в Афганистан ще завладяват столицата Кабул и ситуацията ще излезе отвън надзор. Това считат представители на американските военни сили, които към този момент са алармирали, че дипломатите на Съединени американски щати в страната би трябвало да бъдат евакуирани. Това заяви The Washington Post, базирайки се на източници от американската войска, съобщи БГНЕС.

" Всичко се движи в неприятна посока ", споделя един от източниците. Пентагонът сега приготвя евакуация на американски дипломати и различен личен състав от афганистанската столица. По този метод военното командване ревизира предходните си оценки, направени през юни от американските специфични служби, съгласно които талибаните могат да завземат Кабул в границите на шест месеца.
 Европейски Съюз: Бунтовници са завладяли над 65% от Афганистан Европейски Съюз: Бунтовници са завладяли над 65% от Афганистан
Над 65% от територията на Афганистан е завладяна от размирен групи, признаха представители на Европейски Съюз, които посетиха страната, съобщи...

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи на 14 април, че е взел решението да приключи интервенцията в Афганистан, която стана най-дългата военна интервенция в чужбина в американската история. Съединени американски щати навлязоха в Афганистан през октомври 2001 година, а отдръпването на войските стартира през май. Белият дом чака това да завърши до края на август.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР