Най-интересната статистика на днешния изборен ден е кои партии гласуваха

...
Най-интересната статистика на днешния изборен ден е кои партии гласуваха
Коментари Харесай

Кои партии подкрепиха Радев? Изненадите!

Най-интересната статистика на днешния избирателен ден е кои партии гласоподаваха за Румен Радев.

Очаквано, най-твърдата поддръжка е от Българска социалистическа партия. 92% от социалистите са подкрепили втория мандат на Румен Радев и Илияна Йотова. Вотът сподели цялостна консолидация на аления електорат.

79 на 100 от хората, дали своят вот за Кирил Петков и Асен Василев, също са подкрепили Радев и Йотова. Почти 10 само че 100 от електората на Продължаваме промяната са дали глас за претендента на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Това са младежи, които почитат проф. Герджиков като академични учител.4% от хората, подкрепили Кирил Петков, са гласувани за Лозан Панов, регистрират още социолозите.

Най-любопитен е президентският избор на Демократична България. Там има по-голям % подкрепили Радев, в сравнение с Лозан Панов. 37% от хората на Христо Иванов са дали своят вот за Радев, 36 на 100 - за Лозан Панов. 14% от електората на Демократична България е избрал проф. Герджиков.

Най-строен и консолидиран е бил вотът на Движение за права и свободи. 90% от електората на Движението е дал своя вот за неговия кандидат-президент, водача Мустафа Карадайъ. И обратно на всички спекулации преди изборите, едвам 6 на 100 са дали своят вот за Радев. Два пъти по-малко - 3 на 100, са подкрепили Герджиков.

Със своя 10-процентен избор българските турци ясно обявиха, че са част от обществото и то би трябвало да се преценява с тях, разясниха политолозите. И допълниха: " Тяхната консолидация е явен сигнал, че не можем да ги държим встрани ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР