Най-хубавите спомени тепърва предстоят. Това обяви мениджърът на Ливърпул Юрген

...
Най-хубавите спомени тепърва предстоят. Това обяви мениджърът на Ливърпул Юрген
Коментари Харесай

Клоп: Най-хубавите спомени тепърва предстоят

Най-хубавите мемоари занапред предстоят. Това разгласи мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп на конференцията си преди семейството на Норич в мач от четвъртия кръг на шампионата ФА Къп. По-рано през днешния ден, немският експерт изненадващо разгласи решението си да се отдръпна от „ алените “ след края на сегашния сезон, макар че има контракт до 2025/26, а тимът продължава битката на четири фронта, като има задатък на върха във Висшата лига и е на край на Карабао Къп.


„ Не съм в въодушевление да мисля за това (б.ред – дали съжалява за нещо от престоя си на „ Анфийлд “). Най-хубавите мемоари занапред предстоят. Днес не става въпрос за това. Не скърбя за нищо, само че имам доста специфични мемоари. Тук сме през днешния ден единствено с цел да ви отговорим на въпросите. До този миг щеше да е доста елементарно да бъдат упрекнати притежателите, в случай че бях споделил „ ФСГ можеха да похарчат повече “, само че не става въпрос за това. Построихме две трибуни, които ще останат вечно. Направихме подготвителната база АХА, която ще бъде разполагаем в идващите 30, 40 или 50 години. Направихме го по метода на Ливърпул, тъкмо както обичам. Това, че не спечелихме шампионата първенството с 97 точки или Шампионската лига е окей. Можете да кажете, че е трябвало да похарчим повече за даден състезател, разбирам, че това е фенска позиция, само че в никакъв случай не може да е вярната от професионална позиция. Ако желаете да обвините някого за това, че не е спечелил Шампионска лига три пъти, обвинете мен, не различен. Всички останали ни докараха до този миг “, сподели прочувственият Клоп, който бе безапелационен, че нищо не би могло да промени окончателното му решение:

„ Не, нищо. Ако не бяхме спечелили нищо този сезон, нямаше да промени решението ми. Помислих доста деликатно. Решението е без значение от какъвто и да е резултат този сезон. Това, което виждам е, че има доста добра основа за тима в бъдеще. Точно поради това напущам в верен миг, с цел да може някой различен да поеме отбора “.

С Клоп Ливърпул стана първенец на Англия, завоюва Шампионската лига, двата домашни трофея, както и Световното клубно състезание. Германецът призна, че няма да води клубен или народен тим в идната година, както и че не би застанал отпред на различен британски клуб с изключение на „ алените “. „ Нито един клуб, нито един народен тим за идната година, нито един различен британски клуб в никакъв случай, мога да обещая това. Дори и да нямам какво да хапвам, няма да стане. Това също няма да стане с помощта на Ливърпул! “.

Мениджърът на мърсисайдци показа, че е подценил енергийните си равнища, когато преподписал с клуба, и подчертава върху шестте конференции на седмица в продължение на девет години. „ Не мислех, че ще стигна до този миг, когато подписах новия контракт, бях 100% убеден, че ще стигнем до 2026. Подцених енергийните си равнища, мислех ги за безкрайни. Винаги са били. Вече не. Заради това би трябвало да прибегнем до смяна. Шест конференции в границите на девет години…осъзнах в един миг, че нямам самообладание да не върша повече всичко това. Не ме разбирайте неправилно, нямам проблем с вас, само че това беше задоволително. Има толкоз доста неща в тази специалност – би трябвало да си най-хубавата си версия, с цел да си управител на Ливърпул. Има доста положителни други мениджъри, само че моята работа се базира към сила, основаването на взаимоотношения. Аз съм тук поради това, което съставлявам като човек – в случай че не мога да бъда това, по-добре да си потегли “, добави Клоп.

Междувременно, един от разновидностите за заместител на германеца на „ Анфийлд “ – Шаби Алонсо, разкри, че е „ доста благополучен “ отпред на Байер Леверкузен, който има четири точки задатък пред втория Байерн Мюнхен в борбата за купата в Бундеслигата. „ Преди всичко, новината за напускането на Клоп беше изненадваща за всички. Страхотни възторженостти за стореното от него отпред на Ливърпул. Към този миг съм доста благополучен в Леверкузен и се любувам на работата си тук. Не знам какво ще стане в бъдеще “, бяха думите на испанеца, някогашен състезател на мърсисайдци. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР