Най-голямото топлофикационно дружество в страната - Топлофикация - София, е

...
Най-голямото топлофикационно дружество в страната - Топлофикация - София, е
Коментари Харесай

Парното в София затъва още, но вижда спасение във външен мениджмънт


Най-голямото топлофикационно сдружение в страната - " Топлофикация - София ", е натрупало 88 млн. лв. загуба към края на деветмесечието при плануван годишен отрицателен резултат от 14 млн. лв.. Дълговете на общинската компания към 20 ноември са 756 млн. лв..

Спасение от неприятното финансово положение сегашната администрация на сдружението вижда в привличането на външен мениджмънт, който да обезпечи 500 млн. лв. за построяването на нови мощности за произвеждане на ток, без да се усилва производството на топлоенергия. От продажбата на ток пък се чака нарастване на приходите, което да разреши оздравяването на сдружението и погасяването на отговорностите.

Това стана ясно по време на чуванията на управлението на " Топлофикация-София " в няколко комисии на Столичния общински съвет. На тях участва надзорният съвет на сдружението, както и новоизбрания от него шеф на компанията Александър Александров.

Дългове и загуба

Към края на септември " Топлофикация " е натрупала загуба от 88 млн. лв. в случай, че в бизнес проекта на сдружението е заложен отрицателен финансов резултат от 14 млн. лв.. Миналата година сдружението регистрира загуба от 19 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР