Най-голямото притеснение за мен е дали партиите, членки на новата

...
Най-голямото притеснение за мен е дали партиите, членки на новата
Коментари Харесай

Нейнски: Тепърва предстои да видим как ще се развие политическата и икономическата ситуация у нас

„ Най-голямото терзание за мен е дали партиите, членки на новата коалиция, си показват смяната по еднакъв метод. Всички избори се вършат с някаква вяра, с очакване за по-добро. Думата смяна обаче има друго значение. Тепърва следва да забележим по какъв начин ще се развие политическата и икономическата обстановка у нас. Най-важното в момента е да се види по какъв начин новото държавно управление ще се оправи с огромните геостратегически задания, които предстоят на страната ни ". Това съобщи в студиото на   Надежда Нейнски, някогашен външен министър на страната.

По думите й болшинството се е съставило с желанието да унищожи остарелия модел на ръководство, само че занапред ще забележим какви промени ще се приложат. 
Тя разяснява и проблема със Северна Македония. 

„ Между България и Северна Македония  има двустранен контракт, рамкова позиция и решение на Народното събрание. Двете страни, каквото са могли да реализират дружно, са го създали. Европейски Съюз би трябвало да се трансформира в поръчител, че този документ ще бъде изпълняван, тъй като взаимните обвинявания сред страните, е че това не се случва ”, обясни Нейнски. 

На въпрос би трябвало ли да има натовски сили у нас, някогашният външен министър разяснява следното:
„ Нашето участие в НАТО беше умишлен избор, който получи голяма поддръжка. Изпълнението на контракта би трябвало да е от всички страни членки ".

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР