Най-голямото кипърско пристанище – Лимасол, очаква да посрещне през тазгодишния

...
Най-голямото кипърско пристанище – Лимасол, очаква да посрещне през тазгодишния
Коментари Харесай

Ръст на круизни кораби и туристи в кипърското пристанище на Лимасол

Най-голямото кипърско пристанище – Лимасол, чака да посрещне през тазгодишния летен сезон 200 круизни кораби и 300 000 туристи, което е надлежно с 20% и 50% повече от предходната година. Целта на министерства, локалните управляващи, бизнеса е градът да се трансформира в съществена круизна дестинация в Източното Средиземноморие, разяснява БНР.

Обширна стратегия с културни събития, обичайни кипърски действия, предлагащи атрактивни прекарвания, спортни начинания приготвя Лимасол за идващите с круизните кораби през упования претрупан летен сезон, заяви неговият кмет Никос Николаидис.

От решаващо значение за одобряването на града като значим круизен център в средиземноморския район е туристите да се усещат „ добре пристигнали “ в него и да изпитат всичко, което той и Кипър могат да им показват по време на късия им престой, уточни кметът.

По самодейност на общината е основана специфична комисия, която ще преглежда предложенията за посрещането и пребиваването на гостите, като стремежът е да се отговори на всички желания, които те могат да имат.

В нея влизат представители на заместник-министерствата на туризма и на корабоплаването, на Туристическия ръб и Търговско-промишлената камара на Лимасол, ръководещата компания на круизния терминал /DP World Limassol/ и други заинтригувани страни.

През предходната година в Лимасол са пристигнали 165 круизни кораби с към 200 000 пасажери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР