Най-голямото име на българската поп музика Лили Иванова се нареди

...
Най-голямото име на българската поп музика Лили Иванова се нареди
Коментари Харесай

Лили Иванова ще дари наследството си на фондация

Най-голямото име на българската поп музика Лили Иванова се подреди измежду най-големите филантропи в България. Певицата сътвори Фондация " Лили Иванова ", чиято цел ще бъде да разпространява достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и повишение на тяхното равнище. 

Цялото си завещание - духовно и материално Лили Иванова трансферира на фондацията. 

За да извърши задачите си Фондацията ще създава и осъществя както лични планове, по този начин и ще взе участие в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.

Така във отговорностите на фондацията се включва и " запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина - движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и други ".
 Мъск подари акции на Tesla за съвсем $2 милиарда
Мъск подари акции на Tesla за съвсем $2 милиарда

През 2021-ва той подари акции на стойност 5,74 милиарда $

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство.

България има голям филантропски капацитет,

един от най-големите в ЦИЕ

Благородната постъпка на българската прима е мотив да споменем резултатите от изследване извършено от Social Impact Alliance for Central and Eastern Europe, взаимно с Американската комерсиална камара в България и " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " ( " ДГКВ " ), с поддръжката на Гугъл.org. Те потвърждават, че макар икономическите компликации, положителното в България се развива и то институционализирано, тъй като има фондации и организации, които се развиват към този момент 20 години, като построяват облика на неправителствения бранш като градивна част от обществото.

Проучването посочило, че 50% от българите постоянно вършат финансови дарения за обществени дела, като все още годишният принос възлиза на към 235 млн. лв. (около 140 лв. на дарител).
 Тихомир Каменов има намерение да подари 1 милион лв. за основаването на фондация
Тихомир Каменов има намерение да подари 1 милион лв. за основаването на фондация " Мама и Аз ”

Главната цел на организацията е подпомагането на диагностиката и лекуването на майки и деца



Въпреки това, с подобаващата мотивация и премахването на съществуващите спънки, българските жители биха могли да подаряват до 567 млн. лв. за обществени дела годишно - над два пъти повече, в сравнение с сега.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР