Най-голямата технологична компания в Европа - SAP, която има бизнес

...
Най-голямата технологична компания в Европа - SAP, която има бизнес
Коментари Харесай

Европейският гигант SAP купува израелска софтуерна компания

Най-голямата софтуерна компания в Европа - SAP, която има бизнес и у нас, ще бъде новият притежател на американско-израелската софтуерна компания Gigya. Условията на съглашението към момента не са ясни, само че съгласно информацията на медии от Израел договорката е на стойност от 350 милиона $.

" Gigya разрешава на фирмите да ръководят маркетинг профилите и желанията на клиентите си, като им дава опция да управляват събираните за тях данни и да ги трансформират когато и да е ", изясняват от SAP.

Придобиването ще даде опция на европейския водач да помогне на фирмите на Стария континент да съблюдават новите регулации за персоналните данни, които ще влязат с готвените от Брюксел промени, събрани в регламента General Data Protection Regulation (GDPR).

В момента израелската компания съхранява данните на 1,3 милиарда консуматори.

Идеята на съглашението е да сплоти платформата на Gigya със софтуера на SAP за информация за клиенти Hybris.

Европейският колос има бизнес в редица страни на Стария континент, в това число и в България. SAP стъпва за първи път на пазара у нас през 1999 година, като записва дъщерно сдружение " SAP България ". Година по-късно отваря порти развойният център SAP Labs Bulgaria.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР