Най-голямата социална мрежа Facebook стартира партньорска програма с Главна дирекция

...
Най-голямата социална мрежа Facebook стартира партньорска програма с Главна дирекция
Коментари Харесай

Facebook и МВР заедно ще търсят изчезнали деца в България


Най-голямата обществена мрежа Фейсбук започва партньорска стратегия с Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ в България. Двете ще си оказват помощ в случаи на изчезнали или отвлечени деца посредством инструмента „ AMBER Alert – изчезнало дете “, който оказва помощ на управляващите в търсенето. Новината бе оповестена на конференция през днешния ден, се показва в прессъобщение до медиите.

Системата на Фейсбук „ AMBER Alert – изчезнало дете “ разрешава на органите на реда да издават сигнални известия с настояща информация и фотография на изчезналото дете до консуматори, които се намират в региона на търсене. Потребителите в обществената платформа ще получават сигнала „ AMBER Alert – изчезнало дете “ единствено в случай че са присъединили опцията за местонахождение на мобилното си устройство.

Специалното известие наподобява като елементарна обява. То дава опция за приемане на повече информация за детето и шерване, тъй че да доближи до допустимо максимален брой хора. От ГДБОП се надяват че благодарение на най-голямата обществена мрежа ще бъдат по-ефективни в намирането на изчезнали деца.

„ Уверени сме, че давайки точната информация на точните хора в точното време посредством системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “, ще успеем да съберем деца със фамилиите им по-бързо “, сподели Емили Вачер, шеф „ Доверие и сигурност “ във Фейсбук.

България е едвам 15-тата страна в света, която вкарва „ AMBER Alert – изчезнало дете “. Това се случва с помощта на съдействието сред профилирания бранш „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП-МВР и Фейсбук в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Партньорската самодейност е от извънредно значение за точното и навременно разпространяване на информация в случаите на изчезнали деца.

„ От 2009 година ГДБОП е контактна точка на Фейсбук за България. Работим по голям брой посоки дружно, с цел да предпазим и защитим нашите деца. Уверени сме, че системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “ ще способства за това “, добави основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП. /economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР