Най-голямата сензация на баражите в Европа е факт! Четирикратният световен

...
Най-голямата сензация на баражите в Европа е факт! Четирикратният световен
Коментари Харесай

Сензация! Италия е аут от Мондиал 2018

Най-голямата сензация на баражите в Европа е реалност! Четирикратният международен първенец Италия приключи 0:0 с Швеция на реванша в Милано на „ Джузепе Меаца” и след загубата с 0:1 в първия мач пропуща Мондиал 2018 в Русия. „ Адзурите” няма да вземат участие на шампионат на планетата за повторно в историята след 1958 година, когато шампионатът се организира в Швеция. Именно тимът на скандинавската страна този път отстрани италианците посредством най-много на блестящите изяви на вратаря Робин Олсон и ще играе на Световното следващата година.

Още в 8-ата минута Марко Пароло падна в наказателното поле на шведите, само че испанския арбитър Антонио Матеу Лаос даде сигнал играта да продължи. Пет минути по-късно топката срещна ръката на Матео Дармиан в наказателното поле на домакините, само че не бе отсъдена дузпа за гостите.

В 16-ата минута Чиро Имобиле имаше късмет за гол, само че не съумя да прати топката в мрежата зад Робин Олсен. Малко по-късно създателят на гола от попадението в първия мач Якоб Йохансон се контузи и бе наложително заменен от Густав Свенсон. В 22-ата минута Буфон отрази удар на Виктор Клаесон. Осем минути по-късно топката срещна ръката на Андреа Бардзали и гостите претендираха за дузпа, само че Матеу Лаос даде единствено жълт картон на Форсберг за бурните реакции. До края на полувремето Имобиле и Алесандро Флоренци пропуснаха да се разпишат.

След почивката се игра съвсем от самото начало пред шведската врата, а италианците по този начин и не откриха правилния път към по този начин жадувания от тях гол. Отбраната на гостите действаше извънредно устойчиво, а вратарят Робин Олсен избави всичко, което имаше да отрази като удари.

Алесандро Флоренци бе покрай гола в 54-ата минута, когато засече топката със странична ножица при подаване на Дармиан отляво, само че тя мина на сантиметри от страничната греда. В 67-ата минута отново Флоренци имаше прелестна опция. Халфът на Рома получи хубаво подаване в полето на Швеция и шутира без подготовка. Топката се отклони в тялото на шведски бранител и по-късно топна върху напречната греда.

Джампиеро Вентура пусна в игра Стефан Ел Шаарави и Андреа Белоти, само че не и звездата на Наполи Лоренцо Инсиние, поради което евентуално ще търпи най-сериозни рецензии. Пароло и Ел Шаарави имаха своите шансове за гол, само че Робин Олсен не позволи попадение и е съществена заслуга за класирането на Швеция за Световното в Русия. В добавеното време на срещата Италия имаше искания за дузпа, откакто Андреас Гранквист игра с ръка, само че още веднъж не последва съдийски сигнал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР