Най-голямата руска интернет компания - Yandex, обяви, че разработваната от

...
Най-голямата руска интернет компания - Yandex, обяви, че разработваната от
Коментари Харесай

Руският гигант Yandex иска да бие Google на един нетипичен пазар, който ще стигне $2 трилиона през 2030-а

Най-голямата съветска интернет компания - Yandex, разгласи, че разработваната от нея технология за самостоятелни коли към този момент е минала над 1,5 милиона километра на цялостен автопилот, оповестява Bloomberg. От компанията дават първи сигнал по какъв начин се развива нейният план откакто тестванията започнаха в края на 2017 година.

С това достижение компанията се причислява към групата на международните софтуерни колоси с достижения в създаването на технологии за самостоятелни коли.

То е изключително значимо за Yandex, която желае да се състезава и да се конкурира на този пазар с дъщерното сдружение на американския водач Гугъл - Waymo. По този метод двете софтуерни компании ще се борят един до друг на пазар, който от UBS предвиждат, че ще надмине 2 трилиона $ до 2030 година.

Изминаването на 1 милион благи или над 1,5 милиона километра се възприема като доказателство, че технологията на компанията е потвърдено ефикасна и сигурна. Също по този начин е основен фактор за приемането на регулаторните позволения за стартирането на самостоятелните коли на пазара.
 Руската търсачка Yandex и производителят Камаз пускат собствен безпилотен автомобил
Руската търсачка Yandex и производителят Камаз пускат собствен безпилотен автомобил

Първите проби на возилото би трябвало да стартират идната година

От Yandex показват, че въпросните километри дават отговор на това колите да обиколят всички улици в Ню Йорк 166 пъти или се равняват на дистанцията, което всеки водач изминава за 70 години интензивно каране.

Руският софтуерен колос стартира тестванията на своята технология през декември 2017 година в Москва, като по-късно стартира такива и в Щатите - в Инополис и Лас Вегас.

Година преди този момент компанията разгласи партньорство с съветския производител на тежкотоварни коли " Камаз " за основаването на общ модел безпилотен автомобил. Тогава стана ясно, че част от плана е и немската Mercedes.

Що се отнася до главния бизнес на Yandex, той е обвързван с разнообразни цифрови услуги - от интернет търсачка, през електронна търговия до онлайн реклама. Тя е най-голямата софтуерна компания в Русия, като тя ръководи петият максимален интернет браузър в света след Гугъл, Baidu, Bing и Yahoo.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР