Най-голямата надпревара в тениса на маса в България за годината

...
Най-голямата надпревара в тениса на маса в България за годината
Коментари Харесай

Асарел България Оупън в Панагюрище остава без промяна

Най-голямата конкуренция в тениса на маса в България за годината  – шампионатът по тенис на маса „ Асарел България Оупън “, за момента ще се организира по график от 1 до 6 септември в Панагюрище. Това заяви за БНР Асен Попниколов, ръководител на сдружението, което провежда проявата.

„ Нашето предпочитание е обичайният шампионат да се организира на декларираните дати. От Международната федерация по тенис на маса (ITTF) желаят от нас отговор до петък дали ще организираме надпреварата. Към момента отговорът ни е „ да “. Разбира се, не всичко зависи от нас. Зависим от това по какъв начин ще се развие пандемията от ковид. Не се знае до септември какви ограничения ще са в действие на територията на България. Кметът на града също би трябвало да даде позволение. Освен това обичайно идват тенисисти от над 40 страни, част от които са измежду най-засегнатите от Covid-19 “, разяснява Попниколов.

В същото време ITTF дефинира нови дати за осъществяване на международното отборно състезание в Бусан (Южна Корея). То би трябвало да стартира на 27 септември  Първоначално шампионатът и с българско присъединяване трябваше да се състои в интервала 22-29 март, само че беше пренасочено за 21-28 юни.

След следващото онлайн съвещание на управлението на ITTF е взето решение всички прояви до 30 юни да бъдат спрени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР