Най-голямата надежда на България за олимпийски медал в кану-каяка Станилия

...
Най-голямата надежда на България за олимпийски медал в кану-каяка Станилия
Коментари Харесай

Гребкиня: Мога да умра от глад, не и да се удавя!

Най-голямата вяра на България за олимпийски орден в кану-каяка Станилия Стаменова влезе в спор с федерацията.

Причината е, че договорът й за олимпийска подготовка, който изтече през август, не бе анексиран от БФКК и надлежно й бе спряна държавната финансова поддръжка.

От централата упорстват Стаменова да е на централизирана подготовка, само че международната шампионка на едноместно кану от Минск 2015 година счита, че от години не е имало триумф в този жанр активност.

Затова най-хубавите ни кануисти и каякари напоследък избират да се приготвят независимо, какъвто е казусът и с Ангел Кодинов, който сега е на лагер в Анталия.

“На мен най-вече ми се желае да упражнявам в конкурентна среда, вместо да загребвам хиляди километри сама. Федерацията обаче не съумява да развие женското кану на мечтаното равнище и да ми обезпечи конкуренция. Доказа се, че централизираната подготовка не реализира нужните упования

Стаменова към този момент си е избрала нов клуб и лицензиран треньор - СККК “Георги Демирев ” и Ева Пашева.

“Оценявам загрижеността на БФКК единственият им първокласен играч в женското кану да не се удави, само че желая да ви кажа, че възможностите да умра от апетит са доста по-големи от това да се удавя ”.

Всички медали, които съм спечелила като лекоатлетка и играч по кану-каяк, не биха могли да бъдат реализирани посредством прищявки, а с доста труд, предпочитание и отдаденост. Единственото ми предпочитание е да получа финансирането, което заслужавам, и да получа нужното успокоение, с цел да упражнявам. ", сподели още Стаменова.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР