Най-голямата криптовалута поскъпна с повече от 40% само тази година,

...
Най-голямата криптовалута поскъпна с повече от 40% само тази година,
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпна до 60 000 долара, анализатори прогнозират нови рекорди

Най-голямата криптовалута нарастна с повече от 40% единствено тази година, частично с помощта на сполучливото пускане на спот борсово търгувани фондове (ETF) в Съединени американски щати, които набраха над 6 милиарда $ от началото на търговията на 11 януари, и частично заради иден халвинг, след което премиите за копаене на един блок ще бъдат понижени на половина от 6,25 на 3,125 биткойна.

„ Това е много безумно “, разяснява Райън Ким, началник на отдела за деривати в брокерската компания FalconX за цифрови активи, по отношение на спринтирането на биткойна.
сoindesk.com
Стойността на биткойна се е нараснала повече от три пъти от началото на предходната година, възстановявайки се след спад от 64% през 2022 година Това означи удивително завръщане след поредност от кавги и банкрути в крипто промишлеността, които повдигнаха въпроси по отношение на жизнеспособността на цифровите активи.

„ Това превръщане е още по-впечатляващо, защото централните банки алармират за желанието си да поддържат лихвените проценти високи за известно време ", споделя Майкъл, съосновател на Dexterity...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР