Най-голямата и модерна логистична база в България вече е факт.

...
Най-голямата и модерна логистична база в България вече е факт.
Коментари Харесай

Мегаинвестиция до София

Най-голямата и съвременна логистична база в България към този момент е реалност. Тя се намира в Индустриална зона Божурище, на чиято територия досега 32 вложители са вложили над 520 млн. лева Към тях се прибавя датската JYSK на стойност 100 млн. EUR.

Дистрибуционният център на компанията ще обслужва целия Балкански полуостров като доставя артикули освен до магазините, само че и до онлайн купувачите. Центърът е с разгъната застроена повърхност от 95 000 кв.м, ситуирани на терен от 303 000 кв.м. Капацитетът му е 122 000 палетоместа. Особеното въз основата е, че на територията ѝ са ситуирани две изцяло автоматизирани и роботизирани кули. Всяка от тях е с дължина 166 м, широчина 55 м и височина 42.5 м и разполага със специфична система за озониране на въздуха. Това доста понижава броя на заетите, които ще бъдат 300 души. Важно е да се означи, че местоположението на новата база ще спести на компанията над 10 млн. километра, които сега се изминават логистично.

Един от огромните проблеми, обаче остава инфраструктурата. За него не пропуснаха да припомнят и датските бизнесмени. „ Не инцидентно и вложителите питат незабавно за инфраструктурата, което е и разумно, откакто си направил една инвестиция за 200 млн. лева и то за целия район на Балканите. Трябва да създадем околовръстен път, който да свърже двете страни на Божурище, обикаляйки града и отивайки към Сърбия, защото всичко отива към западната и източната дъга, „ Марица”, „ Тракия”, към Азия и морето. В най-кратки периоди ще стартира процедура по отчуждаване на парцели, защото заводите се развиват” сподели по време на формалната гала министър председателят Бойко Борисов. Той добави, че за региона на Божурище има още няколко огромни вложителя, само че няма да бъдат пуснати, защото няма път. Също по този начин на идващото съвещание на държавното управление ще бъдат отпуснати пари за инфраструктурата на „ Шишеджам” край Търговище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР