Най-голямата хранително-вкусова група в света Nestle съобщи днес, че спира

...
Най-голямата хранително-вкусова група в света Nestle съобщи днес, че спира
Коментари Харесай

Nestle, KFC и Heineken ограничават дейността си в Русия

Най-голямата хранително-вкусова група в света Nestle заяви през днешния ден, че стопира към този момент вложенията на капитали в Русия след нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

Базираната в Швейцария група, която към този момент спря рекламите си в Русия, ще продължи да доставя съществени храни в страната.

Yum! Brands, която има заведенията за хранене за бързо хранене KFC и Pizza Hut, прекратява работата на заведенията за хранене KFC в Русия, съобщи ТАСС, базирайки се на известие на уеб страницата на американската компания. В момента завършва работата и по съглашение за преустановяване на работата и на заведенията за хранене Pizza Hut.

Всички облаги от активността в Русия ще бъдат ориентирани за филантропични цели. Компанията ще изпрати 1 милион $ на Международния комитет на Червения кръст.

Тютюневата компания British American Tobacco ще продължи да продава създадената в Русия продукция, само че стопира вложенията си в страната, оповестява ТАСС, базирайки се на Bloomberg.

Нидерландският пивовар Heineken заяви, че стопира производството и продажбата на бира в Русия поради неоправданата война в Украйна, се споделя в официално съобщение, представено от Франс прес. Миналата седмица вторият в света производител на питие разгласи, че краткотрайно стопира износа си за Русия и вложенията си в страната.

"Ще вземем незабавни ограничения да спрем съветските действия на групата, с цел да спрем притока на пари, акцизи и дивиденти от Русия ", се споделя в известието.

По данни на нидерландската осведомителна организация ANP съветският пазар съставлява по-малко от 2 % от международните продажби на Heineken. Със своите към 1800 чиновници в страната, тя е третият по величина пивовар в Русия, където създава марките "Жигульовское " и "Охота " за локалния пазар.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР