Най-голямата федерация на бизнеса в Швейцария протестира срещу инициативата за

...
Най-голямата федерация на бизнеса в Швейцария протестира срещу инициативата за
Коментари Харесай

Бизнесът в Швейцария протестира срещу инициатива за “самоопределение”

Най-голямата федерация на бизнеса в Швейцария стачкува против самодейността за самоопределяне, известна като “Швейцарско право, не непознати съдии ”, която следва да бъде гласувана на 25 ноември. Организацията предизвести, че в случай че бъде призната концепцията на дясната Швейцарска национална партия, това ще докара до интервал на юридически безпорядък и излагане на риск на 600 двустранни и мултилатерални съглашения с непознати сътрудници. Освен това бизнесът и промишлеността, които мощно зависят от износа, ще понесат огромни загуби, оповестява Телевизия " Европа ".

Инициативата, която ще бъде подложена на референдум, предлага да се ускори суверенитета на швейцарското право над интернационалното по разнообразни юридически въпроси, да вземем за пример контрола над имиграцията.

Ян Атесландер – член на федерация “Швейцарска стопанска система ”:
„ Тази самодейност споделя просто, че в случай че има спор сред Конституцията и обещано съглашение, подписано с друга страна, тогава съглашението би трябвало да бъде предоговорено или анулирано. Това не може да бъде направено. Когато Швейцария подписа и ратифицира даден контракт, би трябвало да го съблюдава прецизно, това вършим ние от бизнес федерацията – държим на думата си “.

Швейцарската национална партия, която е най-голямата в Народното събрание, упорства националното право да има превес над интернационалното по редица въпроси, най-много тези, по които гласоподавателите са се произнесли на референдуми. И привежда за образец сполучливия референдум от 2014 г за ограничение на всеобщата имиграция и въвеждане на квоти за чужденци, в това число от Европейски Съюз.

Бенжамен Фишер – ръководител на младежката организация на Швейцарската национална партия:
„ Има разнообразни случаи, при които конституционните разпореждания не са били прилагани от Народното събрание, тъй като има господство на интернационалното право. Искаме да обърнем това състояние и да върнем върховенството на швейцарската конституция като най-висш източник на закона в тази страна “.

Швейцарското държавно управление отхвърля самодейността на Народната партия, защото тя ще подкопае репутацията на страната като сигурен и благонадежден сътрудник. Коалиция от политици от всички останали партии води дейна акция против самодейността за “самоопределение ”. Някои считат, че ходът на ШНП е популистки, целящ да завоюва повече гласове преди федералните избори през 2019 година

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР