Най-голямата банка в Русия реши да се изтегли от европейския

...
Най-голямата банка в Русия реши да се изтегли от европейския
Коментари Харесай

Сбербанк напуска Европа, масово клиентите теглят парите си

Най-голямата банка в Русия реши да се изтегли от европейския пазар. " Сбербанк " разгласи, че напуща, до момента в който подразделенията ѝ губят средства, а клиентите теглят парите си, написа Известия.
 
От финансовата институция изясняват, че дъщерните й банки са изправени пред необикновен отлив на средства и опасност за сигурността на чиновниците си. „ По силата на заповедта на Централната банка на Русия Сбербанк на Русия няма да може да доставя ликвидност на европейските дъщерни банки.

В същото време дъщерните сдружения на Сбербанк имат високо равнище на капитал и качество на активите, а депозитите на клиентите са застраховани в сходство с локалното законодателство ”, показват от Сбербанк. От кредитната институция увериха, че активите на банката са задоволителни за осъществяване на заплащания към всички инвеститори.

На 1 март съветският президент Владимир Путин подписа декрет за въвеждане на спомагателни краткотрайни стопански ограничения за обезпечаване на финансова непоклатимост в страната.

Путин забрани на руснаците да изнасят валута в чужбина

Както се показва в документа, решението за предприемане на спомагателни ограничения е взето по отношение на " вражески и противоречащи на интернационалното право дейности на Съединените щати и непознати страни и интернационалните организации, които са се включили към тях ", които са ориентирани към налагане на наказания против жители и юридически лица на Русия.
 istock istock
По-специално, от 2 март е неразрешено изнасянето на налично задгранична валута от Руската федерация в размер, преизпълнен 10 000 $ и „ изчислен по формалния курс на Централната банка (ЦБ) на Руската федерация, открит към датата на износа, добавя изданието.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР