Най-голямата българска телекомуникационна компания Виваком е обявена за продажба, пише

...
Най-голямата българска телекомуникационна компания Виваком е обявена за продажба, пише
Коментари Харесай

Financial Times: Виваком обявена за продажба, цената й може да стигне €1.2 млрд.

Най-голямата българска телекомуникационна компания " Виваком " е оповестена за продажба, написа Financial Times. Според информацията операторът може да бъде оценен на към 1.2 милиарда евро, заяви economic.bg.

Според FT все още има назначен съветник по продажбата и това е водещата международна компания за финансово консултиране и ръководство на активи Lazard. Според информация от трима източници към този момент са извършени и срещи с евентуални купувачи.

Подготвяната продажба е доказана и от Спас Русев, най-големият акционер във " Виваком ", написа още изданието. Очакванията на българския предприемач са за облага преди лихви, налози, обезценки и обезценка в размер на 190 млн. евро още в границите на тази година. Ако нещата се развият по този начин, телекомът би се оказал „ най-печелившият самостоятелен снабдител на Балканите “.

Оценката от 1.2 милиарда евро на " Виваком " е изработен въз основа на неотдавнашни покупко-продажби в района, в това число придобиването от PPF Group на източноевропейския бизнес на Telenor за общо 2.8 милиарда евро.

За съпоставяне, " Виваком " бе добита преди четири години за 330 млн. евро. „ Сега е точният миг (да продаваме) “, споделя Спас Русев, който има 46% от собствеността на " Виваком ". Друг огромен акционер в телекома е VTB Capital, английското поделение на съветската ВТБ Банка, както и с Delta Capital International на някогашния финансов министър на България Милен Велчев и брат му Георги. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР