Най-голямата автомобилостроителна компания Volkswagen (VW) изглежда е постигнала предварително споразумение

...
Най-голямата автомобилостроителна компания Volkswagen (VW) изглежда е постигнала предварително споразумение
Коментари Харесай

Финансова инжекция прави Измир фаворит за WV

Най-голямата автомобилостроителна компания Volkswagen (VW) наподобява е постигнала авансово съглашение с Турция, с цел да построи новия си цех в регион на Измир, написа немското икономическо издание Handelsblatt, представено от Investor.bg.

От Анкара са предложили да покрият солидна част от предвижданите 1,3 милиарда евро за градежа на цялото оборудването, като по този начин задачата е да се компенсира преимуществото на България от обстоятелството, че се намира в Европейския съюз.

Официално дефинитивно решение към момента няма, съгласно основния изпълнителен шеф на VW Хербърт Дийс. Той изясни, че към момента се водят договаряния с държавните управления на двете страни, а договорката се чака да стане факт в околните няколко седмици.

Министър-председателят на Долна Саксония и член на Надзорния съвет на автомобилния гигант Щефан Вайл по-рано показа, че икономическите връзки между Германия и Турция предстои да се усъвършенстват.

Политическият аспект на едно сходно решение също не е за подценяване. Властта на Реджеп Ердоган е сложена на карта с оглед местните избори в Истанбул. Все още не е ясно, дали германците биха предпочели да работят с неговата администрация или биха избрали някой от представителите на актуалната съпротива.

Турция е един от най-големите пазари за VW. 80-милионната страна несъмнено има по-голям капацитет от този на 7-милионна България, отбелязва още немското издание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР