Най-голям интерес има към складове на основни градски булеварди, пише

...
Най-голям интерес има към складове на основни градски булеварди, пише
Коментари Харесай

Бизнесът търси складове край основни градски булеварди

Най-голям интерес има към хранилища на съществени градски булеварди, написа в отчет на консултантска компания на пазара на парцели. Причината за това е, че търговците желаят стоките им да бъдат покрай крайните клиенти, което съкратява времето и цената за доставки. Голямо търсене има и на хранилища в сателитните градове на изток от София.

Търсенето на хранилища и индустриални парцели е разпределено по браншове, както следва: 53% от размера се дължи на компании в бранша на бързооборотните артикули, следвани от електронна търговия (13%), логистика (12%) и електроника (8%).

Останалите 14% са в секторите произвеждане, строителство, търговия, дистрибуция и фармация. В съпоставяне с предишни години доста е повишено търсенето на хранилища от търговци с бързооборотни артикули. Слабото нарастване на предлагането през последните месеци и дейното търсене от страна на наемателите докара до понижаване на незаетите парцели.

Процесът по релокация на производства и изнасяне на активност към България, в резултат на геополитическото напрежение, дава добър късмет на страната да притегли непознати вложения, показват консултантите. Това ще докара до повишаване на търсенето на хранилища.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР