Най-голям е делът на тези производства, при които е нарушени

...
Най-голям е делът на тези производства, при които е нарушени
Коментари Харесай

25 досъдебни производства за престъпления, свързани с нарушаване на извънредните мерки във Варна


Най-голям е делът на тези производства, при които е нарушени разпоредена от здравните управляващи 14-дневна карантина на лица, които са били в рискови страни или са имали контакт с хора, чиито проби за коронавирусната зараза са позитивни. Това е закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс и след гласуваните промени то се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

Три от досъдебните производства са за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника по отношение на разпространяването на острозаразния вирус, довел до пандемия в света.

Най-много досъдебни производства по отношение на разпоредените ограничения срещу разпространяването на COVID-19  и оповестеното изключително състояние са формирани в Районната прокуратура във Варна – 25. Пет каузи се водят от Районната прокуратура в Силистра, 4 – от Районната прокуратура в Шумен, по три – в Търговище и Разград.  

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че спазването на наложените ограничавания и ограничения по време на изключителното състояние цели ограничаване на разпространяването на коронавирусната зараза и запазването на човешки животи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР