Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп Младши, зет

...
Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп Младши, зет
Коментари Харесай

Сенатът ще разпитва най-големият син, зетят и шефът на кампанията на Тръмп

Най-големият наследник на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Младши, шурей му Джаред Къшнър и някогашният началник на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт ще свидетелстват пред юридическата комисия на Сената тази седмица.

Комисията е една от многото, които проверяват намесата на Русия на изборите предходната година. Тя към този момент разпита скандално уволнения от Тръмп началник на ФБР Джейсмс Коми и министъра на правораздаването и основен прокурор Джеф Сешънс.

Пръв пред сенаторите ще се изправи зетят на Тръмп Джаред Къшнър през днешния ден, като сесията ще е зад закрити врата. В сряда ще го последват Манафорт и Тръмп Младши.АП прибавя, че сигурно се чака и тримата да бъдат питани по отношение на неотдавнашните разкрития за наличието им на срещата през юни м.г. в Ню Йорк с съветска юристка, надявайки се да получат компромати за Хилари Клинтън - съперничката на Тръмп в президентските избори. По-рано този месец Тръмп-младши удостовери, че се е съгласил на срещата, на която са участвали и Манафорт, и Къшнър.Тримата са най-близките сътрудници на президента, привикани пред сенаторите, които проверяват съветската интервенция в изборите. При своето обществено свидетелстване Джеймс Коми разкри, че президентът го е убеждавал да не проверява негов консултант, излъгал за свои срещи с съветския дипломат. Самият Сешънс също е имал такива срещи, за които е скрил, и си направи отказ от следствието, оставяйки го в ръцете първо на Коми, а след това - на специфичния прокурор Робърт Мюлър.

В изявление за в. " Ню Йорк таймс ", оповестено предходната седмица, Тръмп сподели, че в никакъв случай не би назначил Джеф Сешънс за министър на правораздаването (и основен прокурор), в случай че е знаел, че той ще си направи отказ. Според Тръмп това било " доста непочтено по отношение на президента ". Ако той беше решил да си прави самоотвод, " трябваше да ми каже, преди да одобри поста, и аз щях да избера някои различен ", сподели президентът. АП прибавя, че точно решението на Сешънсда не оглави " съветското " следствие е довело до назначението на Робърт Мюлър за специфичен проверяващ по въпроса.

С разкритията на Мълър на този пост над администрацията на Тръмп надвисват все по-тежки облаци.
Държавният глава в това време насочи рецензии и към заместника на Сешънс, Род Розънстайн, който съгласно него е виновен за " спор на ползи, защото предложил уволняването на Коми (за което се оказа, че Тръмп мисли отпреди да получи препоръката), а след това назначил Мюлър, който ревизира дали дейностите по отношение на шефа на контраразузнаването попречват правораздаването. " Ето това е спор на ползи! "

В изявлението си Тръмп насочва индиректни закани и към Мюлър, който е някогашен началник на ФБР, намеквайки, че разполага с компрометираща информация за него. Според Тръмп назначението на Мълър на този пост е било в " спор на ползи ", тъй като Тръмп е разговарял и с него, търсейки подобаващ човек за шеф на ФБР на мястото на уволнения от него Джеймс Коми. " Имаше доста други спорове, за които не съм приказвал, само че ще го направя в някой миг ", отбелязва многозначително президентът в изявлението си.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (496)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР