Най-големият син на президента на Бразилия Жаир Болсонаро отрече обвинения,

...
Най-големият син на президента на Бразилия Жаир Болсонаро отрече обвинения,
Коментари Харесай

Най-големият син на бразилския президент изглежда е прал пари

Най-големият наследник на президента на Бразилия Жаир Болсонаро отхвърли обвинявания, че е забъркан в изпирането на пари, откраднати от обществени средства, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Документи, които изтекоха в бразилските медии сочат, че Флавио Болсонаро е разследван за финансови закононарушения. Освен него, прокуратурата подозира няколко някогашни съветници на Жаир Болсонаро, както и няколко родственици на някогашната му брачна половинка, майка на четвъртия му наследник Ренан.
Евентуалните закононарушения на Флавио Болсонаро, който в този момент е сенатор, били осъществени до момента в който бил народен представител в локалния парламент на щата Рио де Жанейро сред 2013 и 2018 година. Парите били изпрани като Флавио Болсонаро купил апартамент и платил 638 400 реала или към 157 000 щатски $ в брой.
" Има неуместно гонене, ориентирано против мен. Те желаят да ме ударят, с цел да стигнат до президента ", сподели огромният наследник на Жаир Болсонаро във видео, качено в обществените мрежи. " Искам да ви пратя обръщение - няма да съумеете. Защото не съм направил нищо неправилно ", не престават излиянията във видеото.
В сряда беше претърсен магазин за шоколад, в който съучастник е Флавио Болсонаро. В медиите написа, че този търговски обект също е употребен за пране на пари.
Разследването за пране на пари е обвързвано с съмненията, че Фалвио Болсонаро е забъркан в процедура, която бразилците назовават " рашадиня " (rachadinha). Това е назначението на доверени хора на фантомни длъжности. Те нямат действителна активност, само че са назначени от държавен или щатски чиновник на заплата, която се покрива от данъкоплатците, след което разделят парите с индивида, обезпечил им работата.
Скандалът стартира преди година, когато бяха разкрити извънредно огромни заплащания по сметки на някогашния водач на Флавио Болсонаро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР