Най-големият румънски онлайн търговец на дребно - eMAG ще инвестира

...
Най-големият румънски онлайн търговец на дребно - eMAG ще инвестира
Коментари Харесай

eMAG влага €64 милиона в най-големия логистичен център в Югоизточна Европа

Най-големият румънски онлайн търговец на дребно - eMAG ще влага към 64 млн. eвро в нов логистичен център в Румъния. Той ще бъде предопределен за депозиране на огромни уреди и ще бъде най-големият сходен център в Югоизточна Европа, както и най-голямата инвестиция на търговеца до момента.

Логистичният център с обща повърхност от 120 000 кв. м би трябвало да бъде приключен до началото на 2019 година, плануват от компанията. " Това ще помогне за бързото районно развиване на eMAG като румънска марка и ще усъвършенства процесите за огромни уреди ", съобщи Юлиян Станчу, изпълнителен шеф на eMAG.

Търговецът на дребно ще построи склада на имот от 600 000 кв. м покрай съществуващия си склад, в покрайнините на Букурещ в регион с добра инфраструктура и достъп до автомагистралата. Това ще разреши на компанията да усъвършенства логистичните процеси.

eMAG е най-големият търговец на дребно в Румъния с оборот от над 440 млн. евро през 2016 година, което е нарастване с 45% на годишна база. От няколко години компанията има бизнес и в България, оперира и в Унгария.

Новият склад ще бъде с потенциал от 3 млн. продукта, съхранявайки най-вече огромни уреди като тв приемници, хладилници, перални и други Той ще включва и автоматизирани технологии за подбиране и конвейерни ленти. В пиковите часове ще натоварват 200 камиона на ден.

Логистичният център е част от дълготраен огромен капиталов проект, който ще сътвори общо 4000 работни места. За самият склад ще бъдат наети 750 нови чиновници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР