Най-големият публичен холдинг у нас – Еврохолд България заведе дело

...
Най-големият публичен холдинг у нас – Еврохолд България заведе дело
Коментари Харесай

Еврохолд съди КЗК заради провалената сделка с ЧЕЗ

Най-големият обществен холдинг у нас – " Еврохолд България " заведе дело в Административен съд-София област против Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), оспорвайки решението на регулатора да забрани договорката с ЧЕЗ Груп. Същите дейности предприе и чешката компания, оповестиха от Еврохолд.
Сделката беше неразрешена в края на октомври, откакто рекордно бързо – единствено за 10 дни Комисия за защита на конкуренцията съумя да направи задълбочено изследване на придобиването.
Регулаторът заключи, че покупката на ЧЕЗ ще усили съществено пазарната мощност на новия притежател, който ще бъде в господстващо състояние по отношение на съперниците си на свободния пазар на ток.
От холдинга неколкократно дадоха да се разбере, че няма да се откажат от договорката и ще подхващат съответните ограничения, с цел да получат нужните регулаторни утвърждения. Покупката на българските активи на ЧЕЗ трябваше да бъде завършена до края на 2019 година или най-късно при започване на 2020 година
Еврохолд изглеждаше изцяло уверен, че ще договорката ще бъде позволена от регулатора. Холдингът постави съществени старания, с цел да организира придобиването по всички правила, употребявайки услугите на потвърдени интернационалните и български енергийни специалисти и създавайки тактика за развиване на бъдещия си електроенергиен бизнес. По договорката работиха над 120 разнообразни специалисти.
Холдингът се интересува от активите на ЧЕЗ и в други страни от района и има упоритостта да сътвори балканска енергийна група.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР