Най-големият проблем е назначаването на комисии в ковид секциите, алармира

...
Най-големият проблем е назначаването на комисии в ковид секциите, алармира
Коментари Харесай

ЦИК пак предупреди, че няма хора за ковид секциите


Най-големият проблем е назначението на комисии в коронавирус секциите, сигнализира за следващ път представителят на ЦИК Димитър Димитров, представен от БГНЕС.

465 са секциите в чужбина, повече от половината към този момент са получили книжата си. В страната ще има 9398 секции, в които ще има машинно гласоподаване, стационарните секции по информация на полицията са 11 983. Извън лечебните заведения ще има преносими секции за хора с увреждания – те са 409, в лечебните заведения ще има минимум 88 коронавирус секции. Трудно е да кажем какъв брой ще са секциите с преносимите урни, през днешния ден или на следващия ден ще стане ясно, даде последна информация Димитров.

Най- огромният проблем е назначението на комисии в коронавирус секциите. Назначаването на секционните комисии става по предложение на политическите партии. Нека да оферират всички, които са изкарали вируса и са доброволци, прикани представителят на ЦИК.

Той посочи, че 2450 са техническите лица, които ще обслужат транспортната скица и логистиката към разполагането на машините за гласоподаване. Всички са тествани от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, с цел да няма подозрение в тяхната надеждност.

На страницата на ДАЕУ е оповестен отчет на трите институции за одитирането и узаконяването на машините за гласоподаване, както и решението на трите институции, че инспекцията им е открила, че машините, които са тествали дава отговор на заданието в публичната поръчка и на техническите параметри, заложени в ЦИК, сподели Димитров.

35 са упълномощените медии с 209 публицисти и механически личен състав, които ще отразяват изборите, 5 са интернационалните медии- Агенция Франс Прес, Ройтерс, АП, Ал Джазира – английският вид, както и македонската телевизия Канал 5. Във Върховен административен съд на следващия ден ще се гледа делото за видеонаблюдението, заяви Димитров.

Регистрирани са 28 организации, които ще следят изборите, упълномощени са 3401 наблюдаващи.

5 са социологическите организации, които ще работят за екзитпол. Петте организации са записали 1400 чиновници в страната, в секциите, в които ще се вършат сходни проучвания, сподели още Димитров.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР