Най-големият пожар - край село Дъбовец, все още не е

...
Най-големият пожар - край село Дъбовец, все още не е
Коментари Харесай

Трети ден огнено бедствие в Хасковско: Най-големият пожар все още не е овладян

Най-големият пожар - край село Дъбовец, към момента не е овладян, през днешния ден продължава битката с него.

Село Малки Воден е единствено на няколко километра от пожара, а стихията изпепели четири постройки, измежду тях една обитаема къща, предава.

Собственикът на унищоженото жилище Христо изясни, че пари и документи са изгорели, а сега е приютен при своя комшия Стоян.

Той от своя страна споделя, че е дал облекла, пари, храна и морална поддръжка за съседа си.

" Още през днешния ден стартира разчистването от общината, укротявам Христо, че нещата ще се оправят и ще възвърне дома си ", споделя той.

В гасенето вземат участие както пожарникари, по този начин и доброволци и горски чиновници.

Локализиран е пожарът в Пазаржишко, гасят се обособени огнища

Към момента пожарът в землището сред селата Памидово, Карабунар, Величково и Бошуля е локализиран в няколко местни огнища, които последователно са погасяват, осведоми представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Петров, представен от Българска телеграфна агенция.

На място има 4 екипа от пожарникари от районните служби в Пазарджик, Белово, Велинград и на противопожарния сектор в Септември. Кметовете на обитаемоте места са организирали и доброволци от локалното население, които оказват помощ на огнеборците за потушаване на огнищата и наблюдават да няма ново разпалване.

Тази нощ в гасителните дейности са включиха и доброволци от Доброволното формирование Актив-112 в град Брацигово, а на място дейностите на групите се координират от шефа на Районната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пазарджик комисар Ангел Ангелов.

Пожарът избухна към 22:00 часа на 26 юли, след което беше локализиран, само че през вчерашния ден се разгоря още веднъж и се наложи в гасенето да се включат 10 противопожарни екипа. Действията бяха затруднени от поривистия вятър. Няма потърпевши хора или имущество.

" Не са умишлени палежи огромна част от тези пожари. Част от тях са в резултат на немарливост, прекомерно огромна самонадеяност от страна на жителите. Решават, когато е хубаво времето, дали да отидат на пикник. Оставят необезопасени барбекюта, огньове, които са запалили. Или вземат решение да си почистят дворовете, земеделските земи. Или пък при почистването на земеделските земи с техника се получават тези пожари ", съобщи пред  директорът на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР