Най-големият наситено розов диамант в света остана без купувач на

...
Най-големият наситено розов диамант в света остана без купувач на
Коментари Харесай

Никой не иска най-големия розов диамант в света


Най-големият наситено розов елмаз в света остана без покупател на търга, който " Сотсбис " организира в Женева, макар прогнозите, че продажбата му е сигурна и ще означи кулминационната точка на аукциона. Изключително редкият 37,5-каратов камък, чиято начална стойност бе избрана на 30 млн. $, се оказа измежду няколкото скъпоценни предмета, които останаха без притежател, съобщи БГНЕС.

Това несъмнено изненада аукционната къща " Сотсбис ", която се надяваше с наддаването за така наречен Raj Pink да засенчи съперника си " Кристис ", който единствено ден по-рано продаде сполучливо най-големия в света елмаз, предлаган в миналото на търг. Теглото на камъка, наименуван " Изкуството на Гризоньо ", е 163.4 карата и за него бяха дадени 34 млн. $. Сума, която бе призната от някои с вдъхновение, само че от други като знак за несигурното бъдеще на пазара с диаманти.

" Това несъмнено е обезпокоителен знак за високите етажи на търговията с диаманти, тъй като дава индикации, че пазарът не е толкоз невредим на измененията, колкото всички си мислеха ", съобщи Тобиас Корминд - началник на един от най-големите бижутерийни магазини за диаманти в онлайн пространството - 77 Diamonds.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР