Най-големият компромис беше да участваме в едно правителство с БСП,

...
Най-големият компромис беше да участваме в едно правителство с БСП,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Кирил Петков се държи авторитарно

" Най-големият компромис беше да участваме в едно държавно управление с Българска социалистическа партия, тъй като те са част статуквото и аз съм наясно с цялата обстановка от смяната от 10 ноември 1989 година Оттогава всичко е ясно за Българска социалистическа партия ".

Това съобщи водачът на " ИТН " Слави Трифонов в изявление за Дарик радио ", което се излъчва онлайн и по партийната телевизия на Има Такъв Народ 7/8 ТВ. Това е и първата изява на Трифонов, откакто стана ясно, че партията се отдръпва от четворната коалиция.

" Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, с цел да поемем сами отговорност. Тогава направих изказване, в което споделих, че в случай че продължим да участваме в политическия живот, идващия път ще направя каквото зависи от мен, с цел да има държавно управление ", сподели още Трифонов.

Той добави, че задачата на Има Такъв Народ за присъединяване в ръководството е била да се вкарат в деяние решенията на проведения от тях референдум от 2016 година


По думите му откакто през юли е спечелил изборите предложил на Петков и Василев да станат част от кабинета му кабинет. Но Петков сложил изискване в кабинета Асен Василев да е министър на финансите. Трифонов обрисува Кирил Петков като прочувствен, а Василев като еластичен. " Той постоянно е еластичен, по този начин, че да се случи това, което желае ", посочи още Слави.

" Аз просто съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо ", сподели още водачът на Има Такъв Народ.

" Има две съществени аргументи за това – мотивът е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които дава отговор Има Такъв Народ, бяха пропуснати. По отношение на Македония се води двойна политика – едната от Министерство на външните работи, за която отговорност носи Има Такъв Народ. А Весела Чернева дублира активността на Теодора Генчовска и договаря рухването на ветото с други европейски страни. Другата причина е финансова – страната, съгласно мен и съгласно информацията, която имаме, е много зле финансово “, изясни още водачът на Има Такъв Народ.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР