Най-големият и може би най-абсурдният круизен кораб в историята се

...
Най-големият и може би най-абсурдният круизен кораб в историята се
Коментари Харесай

Най-големият круизен кораб: 7 басейна, 6 пързалки, бар. И това не е всичко

Най-големият и може би най-абсурдният круизен транспортен съд в историята се готви да отплава всеки миг.

На 27 януари Royal Caribbean пуска на вода новото си украшение Icon of the Seas, който е най-големият транспортен съд, излизал в миналото в открития океан.

Статистическите данни приказват задоволително ясно за упоритостта на компанията:

Свръхмодерните екстри може би подсказват за отчаянието, с което се сблъска круизната промишленост при спирането поради пандемията. Но с възобновяване, което докара до рекордно високи резервации, бизнесът се любува на " пик на круизите ", пишат FastCompany.

Icon of the Seas, който започва първото си корабоплаване от Маями до Карибите, се възползва от огромното търсене.

Дизайнът на колоса - малко фрапантен и много кичозен, също може да тласне промишлеността в нови направления.

Разпускане и тръпка – тактиката на Royal Caribbean

" Ние сме компания. която има вяра в спокойствието и тръпката ", споделя Джей Шнайдер, основен информативен шеф в Royal Caribbean.

Дизайнът на кораба усъвършенства тези две корпоративни цели и се основава значително на изследвания измежду клиентите и директна информация. Данните за методите, по които хората употребяват, любуват се или се оплакват от круизните кораби, оказват помощ на Royal Caribbean да премисли някои от стандартите, по които до момента са били проектирани корабите от 65-членния флот.

" Пандемията в действителност ускори убеждението ни за тези неща, защото ролята на почивките стана доста по-важна за хората ", споделя Кара Уолъс, основен маркетинг шеф на компанията.

От страна на корпоративната тактика, противоположната връзка с клиентите насочва Royal Caribbean към планиране на повече достъп до вода в Icon of the Seas, без значение дали посредством по-големи стъклени фасади, по-добри гледки в стаите или спомагателни басейни.

Шнайдер споделя, че корабът разполага с 62% повече вода спрямо последния клас кораби на компанията. Това е улеснило основаването на разнообразни типове водни прекарвания, като да вземем за пример фамилно насочения " квартал " Surfside, който слага детски басейн в непосредствена непосредственост до басейн единствено за възрастни, в който се сервират и питиета.

Като фамилно насочена круизна линия, вълнуващите прекарвания са от значително значение и са част от метода, по който Royal Caribbean се конкурира в конкуренцията за улеснения в промишлеността на круизните кораби.

Водните пързалки и басейните са даденост в актуалните круизни кораби и екипът още първоначално взема решение да проектира водещ в промишлеността брой пързалки. Обикновено те са разпръснати по палубите на кораба, само че с развиването на дизайна стартират да се доближават от ден на ден, както и до другите фокусирани върху тръпката улеснения на кораба, като стената за скално катерене, баскетболното игрище и игрището за мини голф.

" Имахме този миг, в който се сетихме, че сме основали остров на тръпката. Затова взехме решение да го назовем по този начин ", споделя Шнайдер.

Централно място заема аквапаркът с шест пързалки, който разполага със фамилна водна пързалка със салове, която се прекатурва през борда на кораба и 55-метрова открита пързалка със свободно рухване, която съгласно Royal Caribbean е най-високата в морето.

Нов взор към клишетата за круизни кораби

В сектора стана всекидневно наложителната водна пързалка на борда да има миг, в който акрилната тръба на става транспарантна, до момента в който минава през неводна част на кораба.

Хората, които се разхождат по палубата или седят в салона, могат ненадейно да видят човек, който се измъква през тръбата над главата им. Това е сладка концепция, само че Шнайдер споделя, че времето ѝ е отминало.

Вместо транспарантни тръби, които дават опция на минувачите да зърнат някой на водната пързалка, транспарантните сектори в този момент са сложени тук-там, които имат за цел да изненадат пързалящия се човек, като да вземем за пример тъкмо в сектора, който се извива над ръба на кораба. " Тръпката е оптималната ", добавя Шнайдер.

Други детайли на дизайна премислят концепцията, ориентирана към пасажерите. Важна, само че постоянно подценявана част от прекарването на круиза е първичното качване на борда - безредно скупчване на хора и багажи, които се пробват да преминат през едно и също централно пространство по пътя към стаите си.

" През годините сме чували, че не е наложително да се чувствате като на отмора през първия ден на круиза. От позиция на дизайна, круизните кораби ви слагат там, където е най-удобно от оперативна позиция, с цел да ви приближат до асансьора. В резултат, първите стъпки на кораба могат да наподобяват на прекосяване през опашка на летище ", споделя Шнайдер.

Icon of the Seas е планиран по този начин, че когато пасажерите влизат, се изправят пред триетажна стена от прозорци, гледащи към океана. На характерен круизен транспортен съд това е стоманена стена. " Една от най-чувствителните елементи в структурата на кораба е центърът ", споделя Шнайдер. " За да можем да осъществяваме тази висока стъклена фасада, трябваше да преместим надстройката на кораба във вътрешността. "

Решението е 52-метрово стоманено кълбо, което се трансформира в съществена носеща структура на центъра на кораба. Дизайнерите употребяват сферичната форма, с цел да реалокират центъра на тежестта, като в същото време основават стълбище и арт апаратура, наречени " Перлата ".

Стаите също са модифицирани. Леглата са преориентирани по този начин, че да усъвършенстват гледката към океана, дрешниците са преконфигурирани и даже душовете са актуализирани с пейки и релси.

Цялостният дизайн надгражда общоприетите оферти на круизните кораби с функционалности и линии - някои фини, други доста екстравагантни и по този метод преоткрива круизното прекарване като по-различно от всичко друго, познато досега в историята на далечните плавания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР