Най-големият хотелиер на Южното Черноморие Венелин Ташев предупреди компетентните органи

...
Най-големият хотелиер на Южното Черноморие Венелин Ташев предупреди компетентните органи
Коментари Харесай

Мутренски времена в залива Робинзон! Ще се повтори ли кървавата баня „For you”?

Най-големият хотелиер на Южното Черноморие Венелин Ташев предизвести способените органи за заплаха от компрометиране на сезона

Един от най-влиятелните представители на туристическия отрасъл у нас – хотелиерът Венелин Ташев сигнализира редакцията на Флагман.бг за жестоко нарушение на публичния ред и прогонването на настанени в хотелския му комплекс „ Парадайс бийч “ чужденци. Той предизвестява, че в случай че органите на реда и Прокуратурата не се намесят неотложно, може да се стигне освен до компрометиране на сезона, както бе през 2012 година, когато остатъци от силовата формация СИК деляха 10 дка край хотел „ Кубан “ в Слънчев бряг, само че и до кръвопролитието във „ For you “ през 2016 година С думи елементарни – в залива Робинзон, сред Свети Влас и в.с. „ Елените “ са се завърнали мутренските времена.

Собственикът на 4-звездния „ Парадайс бийч “, състоящ се от 330 стаи и жилища, оповести, че базата му е била заета на 90 % докъм 7 юли, след което е почнал отлив на резервации. Причината за това била обмяна на инфомация сред гостите на хотела и туроператорите, обвързвана с голям брой недоволства от денонощен шумов гнет.

Става дума за ехтяща и в дребните часове на денонощието мощна музика от тонколони, ориентирани към стаите със спящите туристи - англичани, чехи, поляци и румънци. Бруталното държание, съгласно хотелиера, е с източник прилежащия ресторант „ Левант “, делящ една ограда със сградния фонд на „ Парадайс бийч “. Хаус музиката от кънтящите тонколони била пускана посреднощ, когато ресторантът е затворен и няма клиенти – за да бъдат душевен унизени многочислените посетители, множеството от които с дребни деца, търсещи успокоение измежду природата.

От началото на този сезон на тел. 112 са признати стотици позвънявания от почиващи в „ Парадайс бийч “, настояващи за подпомагане от полицейските органи, само че по думите на притежателя на хотела, чиновниците на реда неведнъж са заявявали, че са безсилни да създадат каквото и да било.

За неуместната обстановка са сезирани вътрешният министър Калин Стоянов, окръжният прокурор Георги Чинев, РЗИ-Бургас и ДАНС.

Венелин Ташев се притеснява, че откакто на 13 юли през нощта, с изключение на шумовия гнет, към хотелската част е създадена и пукотевица, освен това за повторно в границите на 1 седмица, може да се стигне и до още по-опасни последици. Той даде фрагменти от счупена камера, по която е стреляно.



Вижда се, че към 23:14 ч. в четвъртък, в ресторант „ Левант “ са останали клиенти единствено на една маса – чужденци. Заведението е празно, двама сервитьори разчистват близките маси. Изведнъж стартират да ехтят изстрели от револвер. След третия изстрел една от клиентките - млада руса жена с къси панталони, стартира да крещи на британски настоятелно на стрелеца да спре. Той се намира в тъмното и не може да бъде разпознат от записа на камерата. Произведени са общо 6 изстрела. Куршумите са ориентирани към охранителната камера на „ Парадайс бийч “, наблюдаваща северния вход на хотела. Тя е развалена. В 23:15:42 ч. на назад във времето по алеята се вижда потеглящ автомобил, с който евентуално се отдръпва стрелецът. Вижда се още камера, която е закрепена на стълба за осветяване по крайбрежната алея. Тя е благосъстоятелност на ресторант " Левант " и обгръща периметър, в който би могло да бъде засечен незнайният причинител, само че записи от нея полицейските органи отхвърлят да смъкват, жалва се Венелин Ташев.

Подобна на счупената на 13 юли през нощта камера на хотела, само че със съчми от пушка, е надупчена няколко дни по-рано, за което също са сезирани органите на реда в РУ-Несебър, към този момент без резултат от следствие.

В сигнала до вътрешния министър се споделя, че проблемите на „ Парадайс бийч “ със притежателя на ресторант „ Левант “ Борислав Димитров са почнали още през 2017 година По това време Димитров е купил остарялата рибарска хижа пред даляна, която преустройва в първокласен рибен ресторант, с прилежащи към него 3 жилището за посетители. Построява висока ограда и тераса на заведението, която безусловно е над терена на големия хотел.

По същото време Ташев към този момент е закупил хотелския комплекс от наследниците на екзекутирания необут на Милтигруп Илия Павлов и е пуснал в употреба огромна част от него. Той открива, че съседът му от север е превзел огромен дял от личния му парцел - с повърхност 3415 кв.м, както и че Общината води дело против Димитров за връщане на друга земя, нелегално присвоена ресторантьора към неговия терен.

Ташев изяснява в жалбата си до способените органи още, че в идващите 3 години е положил всички старания да не утежнява съседските взаимоотношения и сред двамата се е стигнало до договорка по покупко-продажба на тези близо 3,5 дка.

През 2021 година му продадох земята, която до тогава той владееше нелегално, на цена по-ниска, в сравнение с я бях закупил от Мултигруп – желаех единствено успокоение. И това обаче не го успокои. Хулиганството на този човек екзалтира от началото на сезон 2022 година Не давах гластност до момента, с цел да не пакостя на българския туризъм и като цяло на стопанската система на страната ни “ , сподели Ташев пред наш кореспондент и акцентира, че оповестява случая, защото се притеснява, че обстановката ще се усложни още повече.



Това видео е снимано от нощния надзирател на хотел " Парадайс бийч ", който чува оглушителната хаус музика още от фоайето в централната част на големия комплекс. Ясно се вижда, че ресторантът на съседа не работи, мрачно е, само че шумът е умопомрачителен и явно е съзнателно поддържан, с цел да се прогонят спящите задгранични посетители.

Само за едно денонощие през предходната седмица е имало 200 позвънявания на тел. 112 от недоволства на чужденците. При идването на служителите на реда на процедура се оказвало, че те не могат да противодействат, защото ресторантът е заключен и няма чиновници, макар че музиката е гърмяла минути преди появяването им и те знаят чудесно това, защото една от камерите на заведението е ориентирана към основния път и на нея се вижда, когато патрулката доближава залива. Гаврата е освен с многочислените посетители на хотела, само че и с българската полиция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР