Най-големият френски производител направи заявка за включване в клуба на

...
Най-големият френски производител направи заявка за включване в клуба на
Коментари Харесай

Renault показа автономна лимузина

Най-големият френски производител направи поръчка за включване в клуба на фирмите, които създават безпилотни коли. Прототипът Renault Symbioz съставлява демонстрационна платформа за софтуерни решения в региона на самостоятелното ръководство, електрическата подвижност и връзките.



Новият френски концепт е интегриран в системата на "умния " дом, има автопилот от четвърто потомство и предлага на пасажерите виртуална действителност. От Renault означават, че дизайнът премисля понятията за пространство. Остъклената повърхност е голяма, а прозрачността на стъкления покрив може да се контролира.



Symbioz е дълъг 4 920, необятен 1 920 и висок 1440 мм, а междуосието е 3 070 милиметра. В задната част на автомобила са инсталирани два електромотора с обща мощ 680 к.с. и 660 Нм. Захранва ги батерия с потенциал 72 кВтч, който може да се зареди на 80% за по-малко от 30 мин. Ускорението от 0 до 100 става за 6 секунди.



Водачът може да избира сред три режима на придвижване: общоприет, състезателен и самостоятелен, при който пространството в салона се усъвършенства за повече комфорт. Воланът и приборният панел се прибират с 12 мм обратно, а креслата заемат състояние "Нулева гравитация ", при който натоварването се разпределя отмерено по тялото.



В самостоятелен режим се включва и системата за виртуална действителност. С помощта на VR-шлем лидерът и пасажерите могат да трансформират изцяло света към колата, като електрониката синхронизира пейзажа със скоростта, траекторията и позицията на автомобила.



Symbioz може да обменя информация със системите, ръководещи "умните " домове, като изпраща известия до тв приемника, смарт телефона или умния часовник. Така притежателят е постоянно в течение на плануваните пътувания, времето по маршрута, тапите, комерсиалните обекти и заряда на батерията.



Автономният първообраз на Renault разпознава пасажерите по смарт телефоните и настройва седалките, климатика и мултимедийната система в сходство с желанията им. На арматурното табло има L-образен екран LG, който се състои от три обособени панела с органични светодиоди. На него може да се изведе изображение от камерите у дома или наличието на хладилника.



Това е вторият първообраз на Renault с името Symbioz. Първата версия на концепта бе показана през септември на салона във Франкфурт.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР