Най-големият австралийски вестник Хералд Сън се оказа в центъра на

...
Най-големият австралийски вестник Хералд Сън се оказа в центъра на
Коментари Харесай

Карикатурата на Серина предизвика скандал

 Може ли просто да я оставите да победи? Карикатурист осмива Серина Уилямс след US Open
Най-големият австралийски вестник " Хералд Сън " се оказа в центъра на огромен скандал поради публикуването на подигравка на американската тенисистка Серина Уилямс.

Авторът на рисунката Майк Найт е упрекнат в расизъм и сексизъм от авторитетни публични фигури като писателка Джоан Роулинг, отдолу под чието перо е излязла поредицата за " Хари Потър ".

На въпросната подигравка Серина е изобразена като ядосана лелка, до момента в който съперничката й във финала на Откритото на Съединени американски щати Наоми Осака моли съдията на стола да отсъди победа за американката, с цел да миряса.

" Отлична работа по превръщането на една от най-великите спортистки на съвремието в обект на расистки и сексистки скандал и обезличаването на съперничката й ", написа Роулинг в Туитър.

Авторът се отбрани, че не е сексист, а просто е желал да подчертава върху недостойното държание на Серина. Той уточни, че е рисувал и карикатури на Ник Кирьос, само че сходна сензитивност не е била проявявана. Със сигурност нещата към този момент излизат отвън рамките на спорта, а дебатът, който следва ще е забавен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР