Най-големият актив на Karuna е KarXT, експериментален антипсихотик с обещаващ

...
Най-големият актив на Karuna е KarXT, експериментален антипсихотик с обещаващ
Коментари Харесай

Bristol Myers Squibb придобива Karuna Therapeutics за 14 милиарда долара, увеличавайки портфолиото от невронауки

Най-големият актив на Karuna е KarXT, пробен антипсихотик с обещаващ нов механизъм. В момента KarXT се преразглежда от Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати за лекуване на шизофрения при възрастни. Лекарството също е подложено на тествания, свързани с психозата на заболяването на Алцхаймер.

„ Очакваме KarXT да усъвършенства нашия напредък през края на 20-те години и през идващото десетилетие “, сподели Кристофър Боернер, основен изпълнителен шеф на Bristol Myers Squibb, в квалифицирано изказване, в което се отбелязва, че придобиването на Karuna укрепва портфолиото от невронауки на компанията. Най-продаваният на Bristol е Eliquis, употребен за лекуване и попречване на рискови кръвни съсиреци.

Бил Мюри, президент и основен изпълнителен шеф на Karuna, уточни видния позиция в промишлеността и съобщи, че KarXT и други активи " ще бъдат добре позиционирани да доближат до хората, живеещи с шизофрения и неуравновесеност на заболяването на Алцхаймер " при сливането.

Анализаторите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР