Най-големите браншови организации в сферата на транспорта изпратиха писма до

...
Най-големите браншови организации в сферата на транспорта изпратиха писма до
Коментари Харесай

Транспортният бранш настоява Ивайло Московски да запази поста си

Най-големите браншови организации в областта на превоза изпратиха писма до министър-председателя Бойко Борисов. В тях те упорстват Ивайло Московски да резервира поста си на министър на превоза. До тук се стигна, откакто оставката на министър Московски беше поискана от премиера дружно с тези на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и министъра на районното развиване Николай Нанков.

„ Като ръководител на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз – БАСАТ и от името на всички членове на нашата организация, показвам дълбоката си угриженост от оставката на Министър Московски. Тази угриженост е предизвикана от промяната на ръководителя на ведомството в миг, в който текат законодателни процеси в Европа със съдбоносни последствия за бранша. ”, споделя в писмото си ръководителят на БАСАТ Илиян Филипов.

„ Считам, че Министър Московски има всички нужни качества да управлява едно от най-тежките министерства в страната и неговото премахване е по-скоро припрян акт, който ще се отрази отрицателно както на транспортния бранш в страната, по този начин и в интернационален проект поради задълбочаващото се разделяне сред страните членки във връзка на законодателните оферти на Европейска комисия по отношение на Мобилни пакети 1 и 2. Министър Московски постави всички старания да пази националните ползи в транспортния бранш в страната и пред европейските институции. Неговата подготовка и задълбочено познаване на проблемите не могат да бъдат наваксани елементарно от нов управленец на министерството. Постигнатото от Вашия кабинет в региона на превоза е вследствие от вярната транспортна политика, заложена от Вас, само че и на положителната действеност, която сме следили в министерството през последните години под управлението на Министър Московски. ”, написа още в писмото.

„ Ние осъзнаваме съществуването на политическа обстановка, в която публичния напън желае да дефинира политическия дневен ред, само че считаме, че отбраната на националните ползи в превоза изисква нуждата от кадрова непоклатимост и предвидимост. С сегашното показваме нашата поддръжка и предпочитание да продължим да работим с Министър Московски по разрешаване на многочислените провокации пред бранша. ”, споделя още шефът на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз Илиян Филипов в писмото си до министър-председателя.

С апел към премиера излязоха и от Съюза на интернационалните превозвачи.

„ Заявяваме безапелационната си поддръжка към досегашната работа на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. В негово лице, транспортният отрасъл в България срещна цялостно схващане на проблемите в превоза. През годините, министър Московски сподели извънреден професионализъм, надълбоко познаване на транспортния бранш и цялостна безрезервност при решаването на проблемите на българските превозвачи. ”, написа в писмо до премиера ръководителят на Съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков.

„ Показателни са случаите като намесата му по време на блокирането на българо-гръцката граница от гръцките аграрни производители през 2016 година и 2017 година, когато министър Московски съобщи своята цялостна взаимност с българските превозвачи и оказа поддръжката си, в това число и от парламентарната естрада.

Съзнаваме, че транспортният бранш е високорисков и за жалост случаите са част от професионалните опасности и отговорности, които всеки от нас поема, откакто е приел да работи в тази сфера. ”, написа още в писмото.

„ В тази връзка, считаме, че министър Московски е един от най-подготвените в професионален проект управленци, който познава в елементи бранша и разполага с задоволително познания и опит, с цел да се оправи с проблемите. Ето за какво, Съюзът на интернационалните превозвачи изрично застава зад господин Московски и показва поддръжката си за неговото ръководство като част от общото ръководство на ръководения от Вас кабинет! ”, споделя още в писмото си до премиера Борисов ръководителят на Съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР